Udgivet i Skriv en kommentar

Det er så yndigt at følges ad…

For omkring 10 dage siden fik jeg noget uventet en haste opgave. Brudeparret ved det bryllup resten af min familien er til idag, et bryllup jeg desværre måtte sende afbud til pga min sygdom, ønskede sig en “salatfrugtbordskål”. Det stod ikke på ønskelisten og man behøver jo ikke altid give lækre trægaver bare fordi man kan.

Jeg gik straks på jagt i mit skattekammer og ret hurtigt fandt jeg et tørt stykke Ahorn i passende størrelse og gik herefter i gang med arbejdet.

4 dage efter var jeg færdig med at dreje, det trak lidt ud da jeg også lige måtte en tur i byen og købe nyt noget nyt værktøj… det er altid godt med en god undskyldning til at købe nyt værktøj.

Herefter fulgte en rigtig træls og møgbeskidt dag med slibearbejde og første oliebehandling. Efter afhærdning af olien blev skålen forsigtig mellemslebet og fik endnu en god gang olie. De følgende dage fik den endnu 2 gange olie og bunden blev drejet færdig, slebet og fik også olie.

Så blev skålen sat til afhærdning i værkstedet og i torsdags blev den sat på vores eget spisebord til præsentation for familien.

Skålen er som sagt drejet i Ahorn, den er 36 cm i diameter og 15 cm høj og 8 mm tyk. Slebet til korn 400 og overfladebehendlet med 4 gange Valnøddeolie.

Heldigvis blev den godkendt og skal idag lørdag gives som en del af vores gravet til brudeparret Jesper og Lise.

Tillykke med brylluppet… håber I bliver glade for den.

Skriv et svar